5 bästa tipsen för en smidig köksrenovering

De flesta glömmer bort att livet fortsätter även när du renoverar köket med köksrenovering i stockholm. Du behöver fortfarande kunna laga mat och diska. Här får du våra bästa tips för en smidig köksrenovering:

• Fixa provisoriska lösningar
• Plocka fram det nödvändiga
• Ordna ett temporärt skafferi
• Förbered matlådor i frysen
• Middag på kokplattan

1. Fixa provisoriska lösningar
Om du tänker utanför boxen innan du börjar köksrenovera blir renoveringen enklare. Om du slipper känna att hela livet vänds upp och ned kan det underlätta för alla. Det bästa tipset är därför att fixa ett provisoriskt kök. Kan du få plats med en hörna i köket där du renoverar eller i ett anslutande utrymme är det utan tvekan den bästa lösningen. Sätt upp en enklare köksstation på ett bord eller ett utrivet köksskåp. Placera det du inte kan vara utan när det gäller matlagning där som till exempel en enkel kokplatta, en vattenkokare och en mikro. Får smörgåsjärnet plats har du en smidig middagslösning som kan ta dig igenom renoveringen. Kom ihåg att du måste diska någonstans, kanske i badrummet eller i grovköket?

2. Plocka bara fram det nödvändiga
När du ska göra en omfattande köksrenovering där du river ut all inredning ska du tänka i två steg. För det första passar du på att spara det allra nödvändigaste från skåp och lådor som du måste ha för att kunna leva. Det kan handla om bestick, glas och porslin i begränsat antal. För det andra ska du ta tillfället att sortera. Nu kan du rensa ut allt du faktiskt inte behöver.

3. Ordna ett temporärt skafferi
Precis som med enklare utrustning för att kunna laga mat behöver du förvara de skafferiprodukter som du och familjen inte kan vara utan under renoveringen. Har du redan ett skafferi kan du ignorera denna punkt, annars kan du packa ner det nödvändigaste i plastbackar och förvara i ett angränsande rum. Det kan till exempel handla om barnens O’boy, kaffe, salt, socker eller soppor. Det är dessutom smart om du planerar i förväg och köper hem sådant som behövs när ni renoverar.

4. Förbered matlådor i frysen
Om ditt liv ska pågå som vanligt under renoveringen behöver du fortfarande gå till jobbet. Då kan det vara smart att ha preppat med matlådor som ligger och väntar i frysen. Med god framförhållning kan du också se till att det ligger färdiglagad mat som familjen kan tina upp och värma i micron. Ingen orkar laga mat för flera månader, men med planering blir allt så mycket enklare och färdiglagad mat i frysen kan göra livet lättare när du inte orkar vara kreativ med den provisoriska kokplattan.

5. Middag på kokplattan
Visst kan du handla mat från Burger King, men det blir dyrt i längden. Se därför till att ha enkla recept på soppor, pastarätter och nudlar som du kan laga till med hjälp av kokplattan. En planerad och smidig renovering säkerställer att middag på kokplattan bara gäller under en begränsad tid.