Så lyckas du med badrumsrenoveringen

SnickareAtt renovera ett badrum kan vara ett större projekt än vad man kan tänka sig. För att allt ska gå rätt till och bli så bra som möjligt finns det en del saker att ha i åtanke. Precis som det är med alla andra renoveringsprojekt, är det liknande för ett badrum – kostnad för snickarjobb. Enda skillnaden kan vara att ett våtrum kan behöva lite mer omtanke än ett vanligt rum. Det är just därför man bör lägga tid och omtanke på denna typ av renovering.

5 tips för en badrumsrenovering

  1. Att göra det själv, eller anlita professionell hjälp?

Den stora frågan i en renovering är alltid, om man bör anlita en hantverkare eller om man ska göra jobbet själv? Men en badrumsrenovering är lite mer avancerat och behöver hantverkare eller personer som är kunniga inom VVS och el. Detta är väldigt viktigt för att inget ska gå fel. Med tanke på att ett badrum har både elledningar och vattenledningar gäller det verkligen att man vet vad man gör. Därför är det bästa alternativet att man tar in professionell hjälp som kan hjälpa till med allt detta.

  1. Håll reda på byggregler

Precis som allt annat finns det även byggregler när det gäller badrumsrenoveringar. Innan du sätter igång med renoveringen kan det vara väldigt bra att ta en titt på dessa regler. På så sätt slipper något att gå fel och det kommer inte heller att kosta en förmögenhet. Oavsett om man väljer att anlita hantverkare eller ej, är det väldigt bra att ha koll på dessa regler.

  1. Var ute i god tid

En väldigt viktig del av en renovering är att man har framförhållning och att man är ute i god tid. Väljer man att anlita en hantverkare kan detta vara ännu viktigare, då många väldigt bra och eftertraktade hantverkare kan vara uppbokade i flera månader framåt. Väljer man att renovera badrummet själv, kommer man även då behöva framförhållning då vissa produkter och varor kan ha en lång leveranstid.

  1. Kolla upp din försäkring och deras krav

För att se till att din försäkring kommer att täcka om någon skada eller något fel skulle uppstå, gäller det att man kollar upp vilka villkor försäkringen har. På så sätt kommer försäkringen att kunna stå för och täcka de kostnader som kan uppstå om någon skada skulle dyka upp.

  1. Besiktning av badrummet efter renoveringen

För att vara på den säkra sidan att allt står rätt till, är det bra att göra en besiktning av badrum och av all installation. På så sätt kommer man vara säker på att allt har gjorts rätt, och att troligtvis så kommer inte heller något att gå fel.